English Version
 
Magunkról
Program
Referenciák
Partnereink
Fotótár
Linkek
Letölthető
Tanfolyamok

PROGRAM

INTERKULTURÁLIS KOMMUNIKÁCIÓS ÉS MÉDIAKÉPZÉS szociálisan hátrányos helyzetű KAMASZOKNAK

A Manush Alapítvány célja olyan kezdeményezések támogatása és ösztönzése, melyek a romák és nemromák közötti társadalmi párbeszédet konkrét tevékenységgel segítik. Magyarország egyik legelmaradottabb része Észak-Magyarország, és itt a legmagasabb a Roma lakosság aránya is…

Mind a roma, mind a nemroma lakosok többsége szegény, ezért nincs módjuk arra, hogy éljenek az információs társadalom előnyeivel, így általában nem ismerik a szükséges technikai eszközök használatát, ami manapság pedig nélkülözhetetlen, például a továbbtanulásnál, és a munkavállalásban is. Az ehhez kapcsolódó ismereteket szeretnénk programunk keretében átadni a gyerekeknek, segítséget nyújtva ahhoz, hogy ezt a negatív trendet idővel megfordíthassák.

Fő céljai:

  • a diákok médiakompetenciájának, öntudatának és képességének fejlesztése, valamint motiválása a továbbtanuláshoz (középiskola)
  • integrációja az információs társadalomba – elvileg és gyakorlatban (többek között eszközök használatának elsajátítása valamint a pedagógusok  médiaoktatása támogatása (módszertan és gyakorlat)