English Version
 
Magunkról
Program
Referenciák
Partnereink
Fotótár
Linkek
Letölthető
Tanfolyamok

Régió történet

Országosan az észak-magyaroszági régióban a legmagasabb a roma lakosság aránya.  A régió a rendszerváltás előtt a magyar nehézipar egyik legsikeresebb térsége volt.
A nyolcvanas évek közepén kirobbant világméretű acélválságot azonban a magyar kohászatok és bányák sem élték túl, a leépítések során üzemeket, gyárakat zártak be, a  bányákban dolgozó munkások túlnyomó része képzettség hiányában, az utcára került...

…További munkalehetőségek hiányában mára a számlák kifizetése, a család fenntartása, gyermekek iskolába járatása napi szinten okoz problémát e réteg számára. A szegénységi mutatók nagyon magasak ebben a térségben, a fiatalok helyzete kilátástalan.

A fiatalok, mint minden más országban a hasonló társadalmi körülmények között élők, a legtöbb impulzust a televízióból kapják. A média az, amely segítséget nyújt(hatna) számukra abban, hogy megismerjék a világot és viselkedési modelleket sajátítsanak el.  A TV, a rádió valamint az elektronikus újság szinte mindenütt jelen van még a legelhagyatottabb falvakban is, így projektünk fontos eszközeivé válnak. Segítségükkel a fiatalokat felzárkóztathatjuk az információs társadalomba, és nem utolsó sorban öntudatos, kritikai szemlélettel rendelkező médiafogyasztóvá nevelhetjük őket.